Blog

Interview with Trevor Vichas 16.05.2013

Interview with Trevor Vichas

Trevora jsme vyzpovídali ku příležitosti jeho návštěvy v Evropě a u nás v Praze v Pekelném Baru.  Ve fotogalerii nás nechal nahlédnout i do svého studia.

Clik here for the english version

Ahoj Trevore, jsme nadšeni že přijedeš do Pekla. Je to tvoje první návštěva Prahy? Ptal ses třeba kolegů djů a producentů kteří byli v Pekle nebo v Praze jak se jim tam líbilo?

Tohle je má první návštěva prahy. Mám pár dní navíc ve městě a těším se na malou prohlídku. Slyšel jsem od několika kamarádů djů, producentů, rodiny, kteří byli v Praze a všem se to moc líbilo. Vážně se moc těším.

Nemůžu říct že jsem o Peklu neslyšel, ale ani jsem se nějak více neptal.

Mohl by jsi se představit pro klubery, kteří tě možná neznají. Vím, že jsi začal v brzkých devadesátých letech. Jak ses od té doby vyvíjel, co tě motivovalo v začátku?

Jmenuji se Trevor Vichas a pocházím z Portlandu v Oregonu. Jsem pořádná HouseHead (housová hlava) a dělám groovy které tě donutí se hýbat. Podívejte se třeba do mé bio na vystoupení, kde jsem hrál a na produkci, kterou jsem udělal. Popravdě, je to pomalý vývoj.

Poprvé jsem slyšel house a techno v brzkých devadesátých letech. Poprvé jsem šel na "warehouse" party (pozn. PIF: termín, který označuje opravdu jedny z prvních klubů, kde se hrál house - originálně hlavně klub Warehouse v Chicagu) a pozoroval jsem Kenny Larkina při práci v polovině devadesátek. To mě chytlo, začal jsem kupovat desky a pořídil jsem si první pár gramců pár let později.

Později jsem si začal hrát s Rebirth a jinými počítačovými aplikacemi celé hodiny až jsem se díky tomu naučil míchat a djovat. Ale až po Winter Music Conference v Miami roku 2007, jsem začal brát produkci a djing skutečně vážně. Postupně jsem přišel jak dělat svou produkci a během let jsem dělal v Reason, Acid, Logic, Live, Cubase a také na dalších hardwarových hračkách. V dnešní době hlavně Cubase a hardware. Chtěl bych dělat jenom na hardware, ale nemám dost kabelů... (pozn. PIF - velmi vtipná poznámka narážející na nutnost propojovat různé zdířky pro docílení potřebných zvuků).

Pořád musím balancovat mezi prací nebo školou, takže hudba nedostává vždy tolik času, kolik bych si představoval. Byl bych více šťastný, kdybych mohl dělat hudbu na plný úvazek.

Můj starší bratr a Tommy Largo mě velmi ovlivňují a jsou to i mentoři mé produkce. Jsem jim nesmírně vděčný. Miluju house a stává se z toho pekelná práce.

Mohl by jsi nás lehce navnadit na tvojí premiéru v Pekle 6.7.2013?

Ha, no myslím že budu hrát trošku náhodné synkopické zvuky prdů, rozhodně i hodně cowbell (tj. zvonek co nosí krávy).

Haha, asi narážíš na přehršel kravských zvonků v hudbě. Teď vážně.

Teďka si docela ulítávám na nové vlně garage. Bude to super mix deep-jacking věcí a taky s trochou klasiky ode mě.

Díky za rozhovor Trevore a těšíme se v Pekle 6.7.2013!

Trevora zpovídal PIF.

« zpět na přehled


SoundCloud YouTube